Julius Vaitkus Jewellery nepertraukiama veikla nuo 2007

Darbo su brangakmeniais patirtis Alex Sepkus kompanijoje, New York'e

2013m. LATGA asociacijos narys

Nuo 2012m. Lietuvos dailininkų sąjungos narys, suteiktas meno kūrėjo statusas

2007m. Vilnius dailės akademijos, bakalauro laipsnis

Daugiau kaip 40 grupinių juvelyrikos ir mažosios plastikos parodų Lietuvoje ir užsienyje

3 tarptautinių simpoziumų dalyvis

Kūrinius įsigijęs Lietuvos gintaro muziejus

KŪRYBA

Apskritimas tapo esminiu mano kūrybos tašku. Tai ne tik forma, tai simbolis, visiems besikeičiantiems gyvenimo ciklams, kuriuos mes norime įamžinti ir įprasminti. Tai simboliai, reikšmės, įvykiai, ką jaučiame ir patiriame kiekvienas.

Julius Vaitkus Jewellery papuošaluose vyrauja kontrastuojančios medžiagos ir paviršiai. Dominuojantys brangakmeniai ir metalai jungia prabangą su subtilumu. Spindintys aštriabriauniai deimantai nusėda mistiškąjame juodmedyje. Gili juoda atsiranda geltono aukso apskritimo centre kaip branduolys, kaip visko pradžia. Kompozicijos tvirtos, išgrynintos - tai pagrindinis minimalizmo kriterijus, kai mažiau yra daugiau, kai nebereikia nei pridėti nei atimti.

KODĖL VERTA RINKTIS

Šiais laikais juvelyrikos rinka persipildžiusi. Papuošalai keliauja iš viso pasaulio ir žinoti kas sukūrė ir kur pagamino vis sunkiau suprasti. Jau prieš keletą metų būnant New York'e girdėjau, kad susitikti su menininku - juvelyru tampa prabanga, nes net ir mažiausi brandai sugeba gamybą organizuotis Kinijoje, Indijoje. Aš pats gaunu pasiūlymų iš Indijos, Turkijos su didžiuliais katalogais papuošalų, tereikia panorėti, užsisakyti ir prekiauti.

Man svarbu daiktų kilmė, idėja, tvarumas. Mėgstu kokybiškus, unikalius dalykus, galimybę bendrauti ir pasitikėti. Mano tikslas nėra tik parduoti, aš noriu, kad papuošalai džiugintų, būtų dėvimi. Pamatyti žiedą kažkur ekrane ar prasilenkti su ,,auskarais" mieste pats geriausias jausmas. Aš kiekvieną papuošalą prisimenu, per tiek metų galėčiau pasakyti kaip aš juos kūriau, kuo gyvenau tuo metu.

P.S. Savo kurtus papuošalus visada su malonumu atnaujinu.

DIRBTUVĖS - GALERIJA

Mano Studija įsikūrusi Vílniaus centre. Tai dirbtuvės - galerija. Čia ir gimsta visi mano papuošalai, nuo popieriaus lapo iki spindinčio kūrinio ekspozicijoje. Ir neįsivaizduoju kitaip. Mano klientai vertina tai, tai papuošalai su verte, su istorija, kodėl jie tokie, koks kelias veda iki jų. Tai papuošalai gimę Lietuvoje, Vilniuje, Gedimino pr.33a